Canlı Ders ve Eba Soru Cevap

  • 13 Nisan 2020 Pazartesi

Bugün itibari ile Eba canlı ders uygulaması LGS ve YKS grubu öğrencileri için ilk kez faaliyete başlıyor.Fakat bu konuda gerek öğretmenlerin gerekse öğrencilerin kafaları bi hayli karışık ogretmenmedya.com olarak bu kouyu ele aldık işte ençok merak edilen soru ve cevapları :

SORU 1 : Tüm öğretmenler canlı ders oluşturabilir mi ?

CEVAP : Canlı ders sadece okul yönetimi tarafından oluşturulabilir,okul-şube ve öğretmen seçerek belirtilen tarihter canlı dersi öğretmene atayabilir.

SORU 2 :  Bir canlı ders kaç öğrenciden oluşabilir ?

CEVAP : Bir canlı ders en fazla 300 öğrenciden oluşabilir ve en fazla 6 şube seçilebilir.

SORU 3 : Oluşturulan canlı ders iptal edilebilir mi ?

CEVAP : İşlem okul yöneticileri tarafından yapılabilir dersin başlamasına 15dk kalana kadar bu işlem yapılabilir ayrıca güncellenedebilir.Sadece oluşturulan dersin öğretmeni değiştirilemez eğer değiştirilmesi gerekiyorsa ders silinip tekrar yeniden oluşturulmalıdır.

SORU 4: Canlı ders ne zaman nasıl başlatılabilir ?

CEVAP : Yöneticiler tarafından yapılan programlar öğretmenlere bildirmesi gerekiyor zaten belirlenen saatte başlat butonu aktif olacaktır.

SORU 5: Dersi geç başlatırsak ne olur ?

CEVAP : Ders geç başlatılabilir bu süreçte öğrenciler birbirleri ile iletişim kuramazlar sizin yayını başlatmanızı beklerler ders için ayrılan süre 40dk diyelim 20.dakika da dersi başlattınız 20dk ders yapabilirsiniz,yani kalan süre boyunca derse devam edebilirsiniz.

SORU 6: Dersi başlatamıyorum hata alıyorum ? 

CEVAP : Her bilgisayara göre hatalar değişebilir onun için belirtilen aşağıdaki tüm yöntemleri denemelisiniz. Windows bilgisayarlar için tüm güncelleştirmeleri yapmalısınız.Güncelleştirmeler esnasında sorun yaşayanlar bilgisayarınıza microsoftun şu programını indirip sorunu giderebilirler.İNDİR 

Antivirüs programları kullanıyorsanız bazen engelleme yapabilir izin ayarlarını kontrol ediniz.

Windows güvenlik duvarını kapatmalısınız kapattığınız halde problem yaşıyorsanız  "Windows+R" kısayol tuş kombinasyonu ile çalıştır ekranına ulaşın sonra sol alt köşede çalıştır penceresi açılacak içerisine inetcpl.cpl yazınız ve tamama tıklayınız karşınıza açılan pencerede gelişmiş sekmesine tıklayın ve TLS 1.0 Kullan  TLS 1.1 Kullan  TLS 1.2 Kullan kutucuklarını işaretleyiniz ve tamam tuşuna tıklayarak işlemi sonlandırınız.

SORU 7 : Ders esnasında ses ayarlarını nasıl yapabilirim ?

CEVAP : Canlı ders esnasında katılımcılara tıkladığınızda öğrencileriniz listelenir.Alt menüde yer alan herkesin sesini aç herkesin sesini kapat tuşları ile işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

SORU 8 : Sohbet ayarlarını nasıl yapabilirim ?

CEVAP : Canlı ders içerisinde yer alan sohbet kısmında yer alan 3 noktaya tıklayarak sohbet ayarlarını yapabilirsiniz bu ayrlarla öğrencilerinizin kimlerle sohbet edebileceği kimlerle dosya paylaşımı yapabileceğini ayarlamış olacaksınız.

Tüm gelişmeler için bizi takip etmeyi unutmayın.

İNSTAGRAM ADRESİMİZ---->>>> TIKLAYIN 

 

Yorumlar(1)

  • Sevda-Saygın

    Çok teşekkür ederim ilaç gibi geldi


Yorum Yap

Yorum Yap

En Popüler